Първа жертва в Белгия в резултат на горещата вълна с рекордни температури. Жена е открита мъртва до караваната й край плаж, информира АП.

66-годишната жена е намерена от съсед в четвъртък следобед, след като очевидно се е пекла на слънце. Инцидентът е станал в Миделкерке в Северозападна Белгия, където температурите достигнаха 40 градуса по Целзий.

Горещата вълна в Европа продължава

Горещата вълна в Европа продължава

Рекордните горещини предизвикват горски пожари и прекъсвания на електричеството

От местната полиция обявиха, че смъртният случай е "много ясно свързан с горещината". Изпратената на място спешна помощ не е успяла да спаси жената.

В четвъртък в Белгия беше подобрен рекордът. Давид Дехенау, главният метеоролог на Кралския метеорологичен институт, съобщи, че вчера следобед в град Бегейнендейк в северната част на страната са били измерени 41.8 градуса по Целзий.

През последните дни Западна Европа е връхлетяна от втора гореща вълна за месец. Рекордни жеги във Великобритания, Северна Франция, Германия, Белгия, Холандия, Люксембург и други държави.

Междувременно втори ден има проблеми с транспорта във Великобритания, след като рекордно високите температури този месец донесоха бури.

От железопътните власти съветват пътниците да "пътуват само ако е абсолютно наложително".

Британците ги е грижа повече за климата от Брекзит

Британците ги е грижа повече за климата от Брекзит

Британците осъзнават унищожителните последици от климатичните промени

В четвъртък в Кеймбридж температурата достигна 38.1 градуса по Целзий.

Днес температурите паднаха, но летище "Хийтроу", най-голямото в Европа, беше принудено да отмени или да забави полети заради неблагоприятни метеорологични условия. Летището признава, че не знаят колко полета са засегнати.