Първи случай на коронавирус е потвърден в Кремъл, обяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от Си Ен Ен.

Служител на президентството е с коронавирус.

Стойте си по домовете, призова премиерът на Русия

Стойте си по домовете, призова премиерът на Русия

Руските власти наредиха да се затворят хотелите и курортите от 28 март до 1 юни

Наистина има случаи на коронавирус в администрацията, отговори Песков на въпрос на журналисти да коментира медийна информация.

Аз знам за един случай и мога да го потвърдя. Не съм наясно за втори случай, взети са всички необходими епидемиологични мерки за предотвратяване допълнително разпространение на вируса, каза още той.

Според Песков руският президент Владимир Путин не е бил в контакт със заразения чиновник.

"Президентът продължава да работи, не може просто да спре", отбеляза Песков и добави, че този случай още веднъж доказва, че наложените предохранителни мерки, такива като тестване на всеки, който се среща с президента, са оправдани.

Русия регистрира нови 196 случая на коронавирус, което е рекорд за един ден в страната, с които общо се увеличават до 1036. Още един човек е починал през последните 24 часа и с него общо са четирима починали.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 465 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 21 000. Регистрирани са случаи в 199 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 530 000 случая и над 24 000 починали в 176 държави, възстановили са се около 122 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".