Премиерът на Русия Михаил Мишустин призова руснаците да останат по домовете си и да се въздържат от пътуване в опит да се спре разпространението на коронавируса, информира Интерфакс.

Коронавирус: Сериозни глоби в Русия за нарушаване на карантината

Коронавирус: Сериозни глоби в Русия за нарушаване на карантината

300 000 рубли (3 890 долара) за обикновените хора, ако действията им са довели до смърт

Мишустин поясни да се пътува само при неотложни случаи. Той добави, че са необходими твърди мерки и че наложените в Москва ограничения трябва да обхванат и други региони на страната.

Руските власти наредиха да се затворят хотелите и курортите от 28 март до 1 юни, след като в страната са потвърдени повече от 1000 случая на заболели с коронавируса, а четирима души са починали. 

Преди няколко дни руският лидер Владимир Путин обяви следващата седмица за неработна. Москва от този уикенд до 5 април затваря всички кафенета, ресторанти и магазин с изключение на хранителните и аптеките.

Русия и Турция укриват данни за коронавируса?

Русия и Турция укриват данни за коронавируса?

В Русия са изследвани 163 000 души при 146 млн. население...

Вчера Путин изрази надежда да победят вируса за два-три месеца, ако бързо бъдат наложени по-твърди мерки. Днес той се подписа под законодателство, което позволява на правителството да се намеси за регулиране цените на някои стоки и лекарства.

Русия регистрира нови 196 случая на коронавирус, което е рекорд за един ден в страната, с които общо се увеличават до 1036. Още един човек е починал през последните 24 часа и с него общо са четирима починали.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 465 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 21 000. Регистрирани са случаи в 199 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 530 000 случая и над 24 000 починали в 176 държави, възстановили са се около 122 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".