Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че страната му може да победи коронавируса за по-малко от три месеца, ако бързо наложи твърди мерки, информира "Ройтерс".

Русия призова за световно примирие

Русия призова за световно примирие

Москва подкрепи призива на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш

По-рано днес властите в Москва съобщиха, че ще оставят отворени само хранителните магазини и аптеките, след като Русия регистрира най-голямото увеличение на заболелите от коронавирус за ден.

Русия има далеч по-малко случаи от повечето европейски страни, но кметът на Москва заяви пред Путин във вторник, че реалният мащаб на проблема в столицата е много по-голям от официалните данни.

Осем страни, сред които и Русия, поискаха от ООН да отпаднат санкциите им

Осем страни, сред които и Русия, поискаха от ООН да отпаднат санкциите им

Китай, Иран, Сирия, Куба, Никарагуа, КНДР и Венецуела

Вчера Путин разкри нови мерки за забавяне разпространението на вируса.

Днес той обсъди ограничителните мерки по време на среща с бизнеса.

Руският лидер каза, че мерките са временни.

Военният министър Сергей Шойгу обяви, че министерството строи 16 центъра по инфекциозни заболявания, като първите 8 ще бъдат завършени по план до 30 април, а останалите до 16 май.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 416 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 18 500. Регистрирани са случаи в 196 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 487 000 случая и над 22 000 починали в 175 държави, възстановили са се около 117 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".