Не се заблуждавайте. Китай не блъфира и е способен да отвърне. Това се предупреждава в коментар на китайската информационна агенция "Синхуа".

Докато търговската война между САЩ и Китай ескалира, Вашингтон, който започна войната, ще получи тежък удар за унилатерализма и протекционизма, докато Пекин е добре въоръжен да отвърне, пише медията.

Посланикът на САЩ в Китай с необичайна визита в Тибет

Посланикът на САЩ в Китай с необичайна визита в Тибет

Тери Бранстад ще посети Тибетския автономен регион

Не се заблуждавайте, Китай не блъфира. Има много възможни варианти като се има предвид зависимостта на двете икономики. Никой не печели от търговска война, но Китай има гъвкава икономика и голям набор от политически инструменти, за да издържи на допълнителни удари в търговската война, докато САЩ скоро ще започнат да губят, предупреждава "Синхуа".

Без съмнение Китай също ще пострада по време на борбата, но допълнителни едностранни протекционистки ходове от страна на САЩ само ще засилят морала и патриотизма на Китай за обединение като една страховита сила, която ще се противопостави на всички предизвикателства, както многократно е правено в историята на Китай, пише още в коментара.

Разрушител на САЩ провокира Китай в Южнокитайско море

Разрушител на САЩ провокира Китай в Южнокитайско море

Американският разрушител Preble плава в близост до спорния риф Скарбъроу Шол

Отбелязва се, че САЩ затварят вратата си за китайски продукти и инвеститорите ще наранят замесените играчи, но ще помогне икономическият преход на Китай да превърне държавата в глобален новатор.

Изправен пред агресивната протекционистка позиция на САЩ, Китай демонстрира пълна готовност да отвърне с реципрочни мита. Китай многократно повтаря, че ще отговори, ако САЩ продължат да действат по този начин, предупреждава "Синхуа".

Триумфът ще е в ръцете на Китай, тъй като мултилатерализмът и свободната търговия са тенденция на времето и се радват на подкрепата на мнозинството в света, заключава медията.

Адмирации в Китай за американската демокрация

Адмирации в Китай за американската демокрация

Държавите все още ли разглеждат американската демокрация като модел?