Председателят на Камарата на представители на САЩ Нанси Пелоси е заявила пред високопоставени демократи, че иска да види президента Доналд Тръмп "в затвора", пише "Политико".

Във вторник вечерта Пелоси е влязла в пререкание с председателя на Комисията по правни въпроси към долната камара Джери Надлър дали да се започне процедура по импийчмънт на американския държавен глава.

Според множество източници Пелоси се е срещнала с Надлър и няколко високопоставени демократи, които агресивно настояват да се разследва Тръмп. От няколко седмици в редиците на демократите се води битка дали да започне разследване на президента на САЩ.

Надлър притиска Пелоси да позволи комисията му да започне разследването. В рамките на няколко седмици искането му два пъти е отхвърлено от демократа от Калифорния и други висши партийни кадри. Пелоси е категорична, че не е добра идея на този етап да се започва процедура по импийчмънт на Тръмп.

"Не искам да го видя отстранен, искам да го видя в затвора", казала Пелоси, цитирана от множество източници от Демократическата партия, запознати с разговорите на срещата. Според източниците Пелоси предпочита Тръмп да загуби на изборите за президент през 2020 г. и след това да бъде съден за престъпления.