Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси е с отрицателен тест за COVID-19, съобщиха от офиса ѝ в петък, цитирани от BBC.

"От съображение за сигурност, Пелоси беше тествана за COVID-19 тази сутрин в медицинския център на Капитолия", съобщи заместник-началникът на кабинета Дрю Хамил в Twitter. Д-р Монахан току-що информира председателя, че е с отрицателен резултат", отбеляза той.

Майк Пенс с отрицателен тест за коронавирус

Майк Пенс с отрицателен тест за коронавирус

Вицепрезидентът Пенс остава в добро здраве

Припомняме, че след положителния тест на президента Доналд Тръмп редица висши представители на властите бяха принудени да направят веднага тестове.

Пелоси в случая е втора в списъка по Конституция, ако президентът Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс се окажат неспособни да управляват по здравословни причини.

За Пенс вече стана явно, че е с отрицателен резултат.

Пелоси за коронавируса на Тръмп: Сега републиканците разбират за какво говорим

Пелоси за коронавируса на Тръмп: Сега републиканците разбират за какво говорим

Самата тя очаква резултати от тест

Самата Пелоси заяви, че се моли за здравето на Тръмп, но също така подчерта, че републиканците вече ще разберат за какво говорят демократите през цялото време и колко сериозно е положението с вируса.

Самият Тръмп не само неглижираше заболяването и мерките, но и публично се подигра на съперника си за Белия дом Джо Байден, че навсякъде носи маска.