Председателят на Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) Нанси Пелоси заяви в петък, че диагнозата коронавирус на президента Доналд Тръмп може да промени формата на преговорите за споразумението за стимули.

Долната камара на Конгреса на САЩ одобри $2,2 трлн., но без шанс да се превърне в закон

Долната камара на Конгреса на САЩ одобри $2,2 трлн., но без шанс да се превърне в закон

Законопроектът бе одобрен от 214 срещу 207 конгресмени

Според нея, след като самият президент е с положителен, републиканците вече разбират това, за което демократите говорим през цялото време. "

"Това е ужасяващ вирус", настоя калифорнийският демократ пред MSNBC и добави, че ще се моли за безопасността на президента.

Припомняме, че двамата често влизат в остри сблъсъци по различни въпроси, сред които е и пандемията.

Известно е, че Тръмп публично подценява както разпространението на вируса, така и мерките като носене на маски за лице, които иначе са задължителни за населението.

Пелоси заяви, че е оптимистично настроена за сключването на сделка.

Тръмп проявява леки симптоми като при настинка
Обновена

Тръмп проявява леки симптоми като при настинка

Държавният глава е изглеждал летаргичен

"Винаги трябва да можем да намерим път, това е нашата отговорност да го направим и аз вярвам, че ще го направим", каза тя.

Припомняме, че Камарата на представителите одобри огромен пакет от 2,2 трилиона долара за подпомагане на икономиката и американците в борбата с коронавируса.

С този ход демократите, които имат мнозинство в долната камара, оказват натиск върху републиканците в Сената да приемат нова помощ за американските граждани преди президентските избори на 3 ноември.

Гласуването се проведе след преговори между председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси и финансовия министър Стивън Мнучин в четвъртък, които не доведоха до двустранно споразумение.

Диагнозата на президента принуди Мнучин и Пелоси да направят тестове за коронавирус.

За Мнучин вече е ясно, че тестът му е отрицателен.

Пелоси все още не е получила резултати.

Тръмп с коронавирус: Какво е известно и не знаем до момента?

Тръмп с коронавирус: Какво е известно и не знаем до момента?

Ако Пенс също е неспособен, Нанси Пелоси поема управлението на САЩ

Новината за положителните тестове на Тръмп и Първата дама Мелания се появи, след като стана ясно, че Хоуп Хикс, старши съветник на държавния глава, е с положителна проба за коронавирус в четвъртък. Американският лидер обяви новината в "Туитър".

Ако Тръмп е много болен и не може да ръководи страната, вицепрезидентът Майк Пенс ще го замести. Ако Пенс също е неспособен, председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси най-вероятно ще поеме управлението на държавата.

Пенс и Тръмп участваха на брифинг на щаба за борба с коронавируса към Белия дом в понеделник. Вицепрезидентът не присъства на президентския дебат.

За Майк Пенс вече е ясно, че е с отрицателен тест за коронавирус.