Представителят Джейми Раскин ще поеме водеща роля в процедурата по импийчмънт на президента Доналд Тръмп, предаде "Гардиън".

Той ще работи с Даяна ДеГет, Дейвид Сицилин, Хоакин Кастро, Ерик Суолуел, Тед Лиу, Стейси Пласкет, Джо Негуз и Мадлен Дийн.

Това стана ясно тази вечер в американския Конгрес, където тече процедурата. Досега минаха обсъждането в комисия, след това дебатът в Камарата и следва гласуване.

Камарата на представителите "за" отстраняване на Тръмп
Обновена

Камарата на представителите "за" отстраняване на Тръмп

Двете партии почти изцяло обединени срещу президентa, Пенс не задейства 25-та поправка

Вицепрезидентът Майк Пенс отказа да се позове на 25-та поправка.

"Тази вечер имам тържествената привилегия да назова ръководителите на процеса за импийчмънт на Доналд Тръмп ", заяви председателят на Камарата на представителите (долната камара на американския конгрес) Нанси Пелоси в изявление. Техен конституционен и патриотичен дълг е да представят случая за импийчмънт и отстраняване на президента. Те ще го направят, водени от голямата си любов към страната, решимост да защитят нашата демокрация и лоялност към нашата клетва към Конституцията.

Тази вечер и републиканци, и демократи бяха почти единодушни, че не искат Тръмп на власт.

Тръмп не възнамерява доброволно да подаде оставка преди изтичането на президентския си мандат, който приключва на 20 януари. Това съобщи във вторник CNN, като цитира свои източници.

В същото време е уверен, че няма да присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Байдън.