На 83 г. почина Чарлз Менсън, известният хипи лидер на псевдокомуна в САЩ, която уби бременната холивудска звезда Шарън Тейт и други шестима души в Лос Анджелис през лятото на 1969 г.

Той лежа в затвора почти половин век.

Един от най-известните американски убийци е хоспитализиран

Един от най-известните американски убийци е хоспитализиран

Чарлз Менсън ръководи псевдокомуната "Семейство Менсън"

Менсън, чиито име и до днес е синоним на неописуемо насилие и лудост, е починал в неделя в 20,13 часа от естествена смърт в болницата "Керн каунти", съобщиха калифорнийските власти и допълниха, че все още не е решено какво ще се случи с тялото на убиеца.

Не е известно да има роднини и според щатските закони, ако роднина или адвокат не се яви до 10 дни, властите ще решат дали да кремират или да погребат тялото.

Преди няколко дни беше съобщено, че Менсън е хоспитализиран.

Той е роден в Синсинати на 12 ноември 1934 г. Предполага се, че майка му е била проститутка. След като лежи 10 г. в затвора през 50-те и 60-те г. за подправяне на чек, той е поискал от властите да не го освобождават, защото е възприемал затвора като свой дом.

"Моят баща е затворът. Моят баща е вашата система", казал той пред съда.

Един от най-известните престъпници в САЩ, Менсън е зад решетките повече от 4 десетилетия.

Той беше осъден на смърт през 1971 г. с други четирима сподвижници за касапница през август 1969, при която бяха убити седем души, включително Тейт, която беше съпруга на френско-полския филмов режисьор Роман Полански. Тейт тогава е била бременна.

Впоследствие присъдите бяха намалени до доживотен затвор.

Описвайки се като преродения Исус Христос, Менсън организира серия от убийства, за да предизвика война между белите и чернокожите. Той предполагал, че белите ще победят и ще го изберат за техен лидер.