Дизайнерът Карл Лагерфелд е починал днес на 85-годишна възраст. Новината дойде първо от френските медии. Именно във Франция той е прекарал последните мигове от живота си, след като снощи е бил хоспитализиран по спешност в местна болница. Повече информация относно причините за смъртта засега не се съобщава, информира Lifestyle.bg.

В последните 30 години Лагерфелд бе лицето и мозъкът на модната къща Chanel. Всяко ревю, представящо нова колекция, завършваше с неговото появяване на подиума. Но не и последното на котюр седмицата на модата в Париж.

Отсъствието му на това важно събитие веднага породи слухове, че Карл има здравословни проблеми. От бранда пък заявиха, че просто се чувства изморен, а и има достоен заместник - Върджин Виард. Броени дни след това обаче идва и новината за кончината на дизайнера.

Това е загуба най-вече за света на модата, но не само. В последните години Карл Лагерфелд навлезе и в козметичната индустрия, пускайки на пазара собствена линия декоративна козметика. Освен като дизайнер, той бе познат и като фотограф и карикатурист.

Десетилетия наред Лагерфелд бе в ролята на творчески директор на Chanel, като предизвика една истинска революция в бранда, съчетавайки по своите виждания класическата визия и едни доста по-нестандартни модни решения. Освен това дизайнерът създаде и своя модна марка, където си даде пълната свобода да развихри въображението си.

Слънчевите очила и косата, вързана на ниска опашка, са запазените марки на Лагерфелд, които превърна и в лого на своя бранд. Риза с висока, бяла яка, черна вратовръзка, палто, кожени ръкавици и безброй пръстени - така ще запомним един от най-ексцентричните дизайнери на нашето време.