Мъж с пикап се вряза във велосипедисти, участващи в благотворителен велотур в Аризона, оставяйки шестима от тях в критично състояние, съобщава БиБиСи.

Инцидентът се е случил в Шоу Лоу, град на около 180 мили североизточно от Финикс. Полицията съобщи, че извършителят, описан като 35-годишен бял мъж, е избягал от местопроизшествието и е преследван от служители.

След това полицията успява да го застреля зад железарски магазин на повече от километър разстояние, оставяйки го в критично, но стабилно състояние.

Кристин Слейтър, говорител на полицейското управление на Шоу Лоу коментира, че "нашата общност е шокирана от този инцидент и нашите сърца и молитви са към ранените и техните семейства в този момент."

Шерифският офис на окръг Навахо им помага, а Министерството на обществената безопасност в Аризона разследва стрелбата по заподозрения.

Шестима колоездачи са откарани спешно в болница след катастрофата, четирима са в критично състояние, докато другите двама са критични, но стабилни. Полицията съобщи, че други две или три жертви са се откарани в болница и са в стабилно състояние.

Собственикът на местния магазин за колоездене Майк Годуин, който спонсорира състезанието, коментира пред New York Times, че групата колоездачи, които са прегазени са в групата на мъжкия майсторски клас на възраст 55 и повече години.

Състезанието, Bike the Bluff е 93 км през Източна Аризона и събира пари за Mountain Christian School, религиозно основно училище в Шоу Лоу.

Един загинал и един ранен, след като кола се вряза в прайд парад във Флорида

Един загинал и един ранен, след като кола се вряза в прайд парад във Флорида

Жертвите са от гей хор на Форт Лодърдейл