Италия регистрира 99 нови смъртни случаи от коронавирус в понеделник. Това е най-ниската дневна стойност от началото на март. Освен това са регистрирани и 451 нови заразени, намалявайки с над 200 от неделя.

Имаше и значителен спад на новите заразени и в Ломбардия, най-лошо засегнатия от вируса регион, от 326 в неделя до 175 в понеделник.

Испания и Италия сред европейски държави, разхлабващи ограниченията

Испания и Италия сред европейски държави, разхлабващи ограниченията

Повечето бизнеси в Италия ще отворят след над два месеца национална блокада

Барове, ресторанти, магазини, фризьори, музеи, библиотеки и църкви отново отвориха в понеделник, тъй като Италия продължава постепенното си излизане от карантина.

Премиерът Джузепе Конте обаче предупреди, че гражданите не трябва да забравят здравните препоръки и все още трябва да спазват правилата за социално дистанциране и да използват маски за лице. "Днес страната отново се движи, но все още пътят е дълъг", пише той в писмо до вестника Leggo.

Коронавирус:  Бразилия надмина Италия по броя на заразените, в САЩ случаите са над 1.5 млн.

Коронавирус: Бразилия надмина Италия по броя на заразените, в САЩ случаите са над 1.5 млн.

Болсонару е противник на ограниченията...

Сега правителството има голямо предизвикателство за възраждане на икономиката, която тази година се очаква да навлезе в най-дълбоката рецесия след Втората световна война. Конте добави, че неговото правителство "не е глухо за многото трудности, с които се сблъскват гражданите" и че "възнамерява да се изправи един срещу друг".

Италия има 225 886 потвърдени случая на Covid-19 към днешна дата, включително 32 007 смъртни случая и 127 326 оздравели.