Само през изминалите две години изгорелият автобус на АМ "Струма" на македонската туристическа компания "Беса транс" е преминал държавната граница поне 135 пъти, въпреки че не е бил регистриран в Министерството на транспорта в РСМ, съобщава Нова телевизия.

По данни на македонското МВР миналата година въпросният автобус е преминал през границите на страната 22 пъти, а от началото на тази година - 113 пъти.

Броят на излизанията на автобуса с рег. № СК 0284 БА обаче вероятно е много по-голям, защото справката се отнася само за последните две години.

Запечатаха офисите на "Беса Транс" в Северна Македония

Запечатаха офисите на "Беса Транс" в Северна Македония

От три дни собствениците на туристическата агенция са неоткриваеми

Преди дни от митническата администрация съобщиха, в периода 15 октомври - 18 ноември че катастрофиралият автобус е минал многократно през граничните пунктове на РСМ с България, Косово и Албания.

Припомняме, при тежката катастрофа на 23 ноември загинаха 45 души, а други 7 бяха ранени.

Ден по-късно стана ясно, че Министерството на транспорта на Република Северна Македония е отнело лиценза на фирмата превозвач "Беса Транс", тъй като автобусът не е имал разрешително за международен превоз. Днес македонската полиция запечата офисите на компанията.

Засега отговорност за пропуските при контрола бе потърсена само от двама македонски митничари, които не са проверили документацията на автобуса.

Уволниха двама митничари от РСМ, пуснали у нас автобуса на "Беса Транс"

Уволниха двама митничари от РСМ, пуснали у нас автобуса на "Беса Транс"

Излизането на автобуса от РСМ не било отразено в митническата система