Намерено е още едно тяло в изгорелия автобус на АМ "Струма", съобщава bTV по информация на следствието.

Днес е бил извършен повторен оглед на превозното средство.

С новооткритото тяло жертвите на катастрофата все пак стават 45.

Пред Нова телевизия заместник главният прокурор и ръководител на Националната следствена служба Борислав Сарафов заяви, че за съжаление мистерията е разкрита и няма осми спасен. Тялото е на дете.

"В 21.15 часа в трагичната нощ са влезли през "Капитан Андреево" 52 пътници, от тях 45 намерихме в автобуса, 7 са в "Пирогов", за съжаление няма още един спасен", посочи той.

Припомняме, вчера на брифинга на Националната следствена служба и прокуратурата бе поставен въпросът, че един човек, спасил се от пожара при катастрофата, се губи някъде. Разследващите обявиха, че в рейса са открити 44 тела, а не както се твърдеше дотогава - 45.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева се позова на думи на свидетел от катастрофата, че от автобуса живи за излезли осем души.

Разнобой в данните за оцелелите от катастрофата на АМ „Струма“ – оказа се техническа грешка

Разнобой в данните за оцелелите от катастрофата на АМ „Струма“ – оказа се техническа грешка

Появиха се версии да осми оцелял…

От "Порогов" обаче опровергаха информацията и заявиха, че са приели 7 лица след тежкия инцидент.

Вчера пък БНТ съобщи за погрешно вписан пациент с инициали Ш. С. като приет сред пострадалите в катастрофата. Той е бил със счупена ръка и е приет в травмогологията на "Н. Пирогов" по времето, когато са били и оцелелите от катастрофата.

Разследването на катастрофата продължава. Българските служби ще изискат списък с имената на завърналите се в Северна Македония в другите три автобуса.

Водещата версия за трагедията е човешка грешка. На мястото на инцидента са установени още лоша пътна маркировка, сигнализация и организация на движението.

Мъж от РС Македония е сменил автобуса на "Беса транс" в последния момент

Мъж от РС Македония е сменил автобуса на "Беса транс" в последния момент

Той се прибрал жив и здрав у дома