В Пирогов са приети 7 лица след инцидента на автомагистрала "Струма" в ранните часове на 23 ноември. С такава позиция от болницата опровергават информацията в публичното пространство за записани 8 души като невярна.

Всички 7 приети не са български граждани. Към момента за тях се полагат всички необходими медицински грижи, ежедневно се прави оценка на тяхното състояние. Предстои поетапното им изписване. Състоянието на всички настанени в болницата лица от инцидента е стабилно и без промяна. Проф. Николай Габровски, началник на Клиника по неврохирургия оценява операцията от вчера като нормално протекла с гладък следоперативен период.

Припомняме, вчера на брифинга на Националната следствена служба и прокуратурата бе поставен въпросът, че един човек, спасил се от пожара при катастрофата, се губи някъде. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева се позова на думи на свидетел от катастрофата, че от автобуса живи за излезли осем души.

Вчера БНТ съобщи за погрешно вписан пациент с инициали Ш. С. като приет сред пострадалите в катастрофата. Той е български гражданин, не е пътувал в автобуса, бил със счупена ръка и е приет в травмогологията на "Пирогов" по времето, когато са приети и оцелелите от катастрофата.

Бойко Найденов: Не може да се изнася основна версия преди експертизите

Бойко Найденов: Не може да се изнася основна версия преди експертизите

Той не очаква истината за трагедията на "Струма" да излезе наяве