Русия регистрира 25 116 нови случая на коронавирус за последното денонощие, съобщава ТАСС.

С последните данни установените заразени с COVID-19 в страната с население от 144 милиона вече са над 5,933 милиона души. Русия се нарежда на четвърто място в света по този показател след САЩ, Индия и Бразилия.

Жертвите на вируса пък са 787 - третият най-голям брой от началото на пандемията. Въпреки високите стойности все пак беше прекъсната серията от четири поредни денонощия на рекордна смъртност.

Черният рекорд в Русия вече беше подобрен цели девет пъти от началото на юли.

Общият брой на смъртните случаи заради COVID-19 в страната вече са над 147 000. Това прави Русия най-тежко засегнатата от пандемията държава в Европа.

Пореден рекорд за починали от COVID-19 в Русия

Пореден рекорд за починали от COVID-19 в Русия

799 починали през последните 24 часа

От федералната статистическа служба Росстат обаче броят на починалите всъщност е двойно по-голям - 290 000 само до края на май.

Епидемията в Русия набира сила с появата на делта варианта на коронавируса. Основните огнища на заразата са столицата Москва и вторият по големина град в страната - Санкт Петербург, където ограничителните мерки бяха затегнати през последните седмици.

Засега руските власти се въздържат от въвеждането на всеобщ локдаун, като този през пролетта на 2020 г., в опит да запазят вече тежко засегнатата икономика.

Русия не спира да чупи черния си COVID-19 рекорд

Русия не спира да чупи черния си COVID-19 рекорд

Вече над 146 000 души са починали от началото на епидемията в Русия