Посолството ни в Белград ще окаже съдействие на блокираните на хърватско-сръбската граница български граждани, съобщиха от МВнР.

Българският вицеконсул Георги Христов спешно пътува от Белград за границата между Сърбия и Хърватия, за да окаже съдействие на задържаните там наши сънародници.

Това стана, след като тази вечер правителството на Сърбия разшири списъка на страните, от които не пропуска граждани, идващи от тяхна територия. Пътуващите от Франция, Германия, Словения, Австрия, Испания, Гърция и Швейцария, няма да бъдат допускани да преминават през сръбска територия, включително и транзитно. Тези държави допълват досегашния списък, състоящ се от Италия, Иран и Румъния, както и от отделни градове и провинции на Китай и Южна Корея.

В близките часове се очаква да бъде отворен коридор за транзитно преминаващи товарни автомобили от Италия към Турция през Словения, Хърватия, Сърбия и България.

Съобщава се още, че се въвеждат нови ограничения за придвижване в Европа, които освен преминаването през Сърбия засягат Албания, Румъния, Португалия и Норвегия.

Нови ограничения за движение въвеждат Албания, Румъния, Португалия, Норвегия, Сърбия

Нови ограничения за движение въвеждат Албания, Румъния, Португалия, Норвегия, Сърбия

Заради пандемията от COVID-19...