Израелската полиция съобщи, че е намерила достатъчно доказателства за повдигане на обвинения срещу Авриел Бар-Йосиф, бивш съветник по национална сигурност на премиера Бенямин Нетаняху, пише вестник "Аарец".

Срещу Йосиф се очаква да бъдат повдигнати обвинения за подкуп, измама и злоупотреба с доверие във връзка с афера, свързана със закупуването на подводници, когато е бил заместник-председател на Съвета за национална сигурност на Израел.

Семейство Нетаняху искало безплатен алкохол и цигари от бизнесмени

Семейство Нетаняху искало безплатен алкохол и цигари от бизнесмени

Това стана ясно по време на разследване срещу Бенямин Нетаняху

Йосиф е заподозрян за получаване на подкуп от германски бизнесмен, който е инвестирал стотици хиляди евро в компания, собственост на роднина на бившия съветник. В замяна Йосиф прокарал интересите на германския бизнесмен в израелската комисия Tzemach, която се занимава с израелските интереси, свързани с природен газ.

До дни прокуратурата ще реши дали да повдигне обвинения на Йосиф.

Нетаняху влезе в сблъсък с израелската полиция

Нетаняху влезе в сблъсък с израелската полиция

Няма да бъдем въвлечени в безпочвени атаки

Полицията продължава да разпитва заподозрени за аферата с подводниците. Най-малко десет високопоставени представители са замесени в скандала, включително и приближени на Нетаняху.

Израел и германската компания "Тюсенкруп" сключиха споразумение за подводници за милиони долари, което е разследвано от полицията. Личният адвокат на Нетаняху и местен представител на германската компания са сред заподозрените.

Заподозряха Нетаняху в подкуп, измама и злоупотреба с доверието

Заподозряха Нетаняху в подкуп, измама и злоупотреба с доверието

Той е обвинен, че приема подаръци от милиардер и предлага търговски облекчения на собственик на вестник

Случаят е наричан от полицията 3000. Сделката е за закупуване на три подводници и четири патрулни кораба за около 2 милиарда евро. Те трябва да охраняват израелски платформи за природен газ.