Австралийският собственик на казина Джеймс Пакър и холивудският продуцент Арнон Милчан вероятно никога не са си представяли, че ще предлагат услуга на израелския премиер и съпругата му за доставяне на безплатен алкохол.

Но когато Сара Нетаняху съобщила на асистент на двамата мъже, че пиенето е свършило, това било сигналът към Пакър и Милчан да подновят доставките на шампанско с любезното съдействие на портфейлите си и частен шофьор.

Това става ясно от показания по време на разследване срещу премиера на еврейската държава Бенямин Нетаняху, пише "Гардиън".

Информацията, широко разпространявана в израелските медии днес, е поредният теч от воденото от полицията разследване на семейство Нетаняху.

Според информацията, първи я разпространиха израелските Канал 2 и Канал 10 в понеделник вечерта, Хадас Клейн, асистент на Пакър и Милчан, е дал показания. Той е описал как семейство Нетаняху редовно е искало цигари и шампанско.

Докато Бенямин Нетаняху многократно уверява, че не е нарушил закона и че получените неща представляват нищо повече от добра воля между приятели, изтеклата информация подсказва, че семейството винаги е искало услуги. 

Имаше разбирането, че Арнон трябва да доставя на семейство Нетаняху това, което си поискат, казал Клейн пред полицията, описвайки как е бил нает шофьор за доставяне на цигари и шампанско в Йерусалим.

Според Клейн исканията се простирали и до други услуги.

Сведенията на Клейн са свързани с така наречената "афера с подаръците", известна също като случая "1000". Това е едно от двете разследвания срещу премиера. Полицията вече пет пъти разпитва Бенямин Нетаняху.

Говорител на премиера заяви в отговор на последната информация, че "епидемията от фалшиви новини продължава" и че всичко казано за семейството е невярно.