Повече от половината членове на Консервативната партия на Великобритания искат договореното от премиера Тереза Мей споразумение за Брекзит да бъде отхвърленo. Те предпочитат излизане от ЕС без споразумение.

Това показва ново социологическо проучване, финансирано от Съвета за икономически и социални изследвания, цитирано от вестник "Гардиън".

Ryanair с лиценз от Великобритания за след Брекзит

Ryanair с лиценз от Великобритания за след Брекзит

Важно решение за авиацията след 29 март

Сондажът разкрива, че повечето тори са убедени, че излизане от ЕС без споразумение е по-добрият вариант от плана на министър-председателя.

При референдум с три избора - напускане без споразумение, оставане в ЕС или приемане на споразумението на Мей - 57% предпочитат Брекзит без сделка. Само 23 на сто от членовете заявяват, че ще гласуват за сделката на Мей на такъв референдум.

Откритията са публикувани от финансиран от Съвета проект, ръководен от Университета "Куин Мери" и Университета на Съсекс.

Само 29 на сто от торите биха подкрепили споразумението на Мей в сравнение с 64%, които биха гласували за излизане без споразумение, ако се проведе референдум с два варианта.

Сред членовете на партията 59% са против сделката на Мей, а 38% я подкрепят.

53 на сто вярват, че сделката на премиера не зачита резултата от референдума през 2016 г., докато 42% мислят, че отговаря.

Ирландия сериозно се подготвя за Брекзит без споразумение

Ирландия сериозно се подготвя за Брекзит без споразумение

Засега не изглежда голяма вероятността за одобрение на сделката

В средата на януари Мей ще внесе споразумението в парламента за гласуване.

48% от членовете на партията мислят, че Мей се справя лошо или много лошо като премиер, а 44 на сто вярват, че трябва да подаде оставка, ако парламентът отхвърли сделката.

В проучването са участвали 1 215 членове на Консервативната партия.

ЕС няма да преговаря с Великобритания за ново споразумение за Брекзит

ЕС няма да преговаря с Великобритания за ново споразумение за Брекзит

Най-доброто и единствено възможно споразумение