Украинският външен министър Вадим Пристайко заяви, че не вярва на изявленията на бизнесмена Лев Парнас относно контактите между Вашингтон и Киев, които послужиха като причина за началото на процедурата по импийчмънт срещу американския президент Доналд Тръмп. Съответното изявление направи ръководителят на украинското външно министерство в интервю за CNN.

Импийчмънтът на САЩ спъва трима демократи в Айова

Импийчмънтът на САЩ спъва трима демократи в Айова

Байдън с предимство

"Честно казано, никога не съм разговарял с този човек и не вярвам нито една негова дума", подчерта Пристайко, отговаряйки на въпроса на водещия. Той отбеляза, че финансовата и военна помощ на Киев от Вашингтон редовно се преразглежда поне два пъти годишно в продължение на няколко години - "в средата и в края на годината". "Понякога го режат, понякога го увеличават. Това, което виждаме сега, каза той." В края на годината получихме повече от планираното. "

"Разбирам, че този човек, когото не познавам лично, се опитва да се защити, но, повтарям, не вярвам на думите му", каза ръководителят на украинската агенция за външни работи. "Толкова съм уморен от тези въпроси относно нашата роля в импийчмънта [Тръмп]. Опитваме се да предадем на Съединените щати, че сме щастливи, че имаме подкрепата на двете страни и ще се радваме да продължим да я получаваме ".

Тръмп: Импийчмънтът е още една измама на демократите

Тръмп: Импийчмънтът е още една измама на демократите

Пак се започва, още една измама на демократите

По-рано Парнас каза в интервю за Си Ен Ен, че миналата пролет той поиска президентът на Украйна Владимир Зеленски чрез своя помощник да започне разследване срещу бившия вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън, като заплашва, че в противен случай американската администрация ще откаже да установи контакти с украинската страна и ще предостави на Киев военна служба помощ. "Ако не бяха направили съобщение [за началото на разследването], по същество нямаше да има връзка. Не би имало конкретна военна помощ или друга помощ", посочи Парнас.

Конгресът има нови доказателства по импийчмънта

Конгресът има нови доказателства по импийчмънта

Бележки и есемеси от Лев Парнас, съдружник на Джулиани…

Миналия октомври Парнас и бизнесменът Игор Фруман бяха задържани в САЩ. Южната областна прокуратура в Ню Йорк повдигна обвинение срещу тях и още двама души за нарушения на лобистките дейности. Предприемачите са заподозрени, че се опитват да осигурят оставката на Мари Йованович от поста посланик в Киев в интерес на украински служител. Скоро след ареста си Парнас е освободен под гаранция, той е оставен да напусне къщата си само за да присъства на съдебни заседания, срещи с адвокат и да участва в религиозни ритуали.