Стотици протестиращи в Хонконг щурмуваха и окупираха местния парламент, след като силите за борба с безредиците се оттеглиха, съобщават "Гардиън" и други медии.

Кадри на живо показват протестиращи да рушат в сградата, включително да хвърлят столове. Някои от демонстрантите влязоха в залата на законодателния съвет и започнаха да рисуват графити по стените. Млад мъж се опитва да издигне колониалния флаг на Хонконг.

Законодател, който подкрепя демокрацията, предупреди, че това е капан, тъй като полицията е можела много лесно да се разправи с демонстрантите, но е позволила да се случи.

Тежки сблъсъци между полиция и протестиращи в Хонконг

Тежки сблъсъци между полиция и протестиращи в Хонконг

Счупиха входната врата на сградата на правителството

По-рано полицията в Хонконг влезе в сблъсъци с протестиращи, които отбелязват годишнина от предаването на автономната територия от Великобритания на Китай. Полицията използва лютив спрей и палки, за да удържи протестиращите.

Това е последният от серията протести срещу спорния законопроект, който ще позволи екстрадиране на граждани на Хонконг в Китай.

Продължават протестите в Хонконг

Продължават протестите в Хонконг

Спорен закон

Правителството на Хонконг се съгласи да отложи приемането на закона за неопределено време, но протестните демонстрации продължават. Управителят на района Кари Лам е изправена пред продължаващи призиви да подаде оставка.