Regeneron Pharmaceuticals съобщи в понеделник, че терапия с антитела с единична доза от нейното лекарство REGEN-COV намалява риска от COVID-19 с 81,6% във фаза 3 проучване, проведено с Националния институт по алергии и инфекциозни болести на САЩ, съобщава "Ройтерс".

Намалението на риска е измерено през месеци 2-8 след получаване на дозата. През този период нито един пациент не е хоспитализиран, в сравнение с шест в групата с плацебо, от 1683 души, участващи в проучването.

"Тези данни допълват нарастващия набор от доказателства, подкрепящи използването на REGEN-COV за предотвратяване на COVID-19 при незаразени лица, което може да бъде особено полезно за много хора с отслабен имунитет, които не реагират адекватно на ваксините и остават "пленници на пандемията".

"Тъй като инфекциите продължават да се срещат въпреки широко разпространената ваксинация, имунокомпрометираните са изправени пред постоянен риск да се сблъскат с вируса по време на ежедневния си живот. Възнамеряваме бързо да споделим тези допълнителни данни с регулаторните органи, за да помогнем на тези, които най-много се нуждаят от защита от COVID-19", коментира главният научен директор Джордж Янкопулос.

Коктейл от антитела на Regeneron и Roche помага много при COVID-19

Коктейл от антитела на Regeneron и Roche помага много при COVID-19

Намалявал хоспитализациите и смъртността със 70 процента