Британското външни министерство приветства втория кръг от санкции на Вашингтон, наложени на Русия по случая Скрипал.

Това написа министър Доминик Рааб в Twitter в събота, предаде ТАСС.

Продължителният глобален отговор показва, че няма оставим тези ужасяващи оръжия да се използват без последствия, написа Рааб.

Санкциите на САЩ срещу Русия по случая със Сергей Скрипал ще влязат в сила от 19 август, обяви говорител на Държавния департамент на Съединените щати.

Мерките ще попречат на Москва да получава заеми, финансова или техническа помощ от международни финансови институции, освен това се забранява на американски банки да отпускат заеми на Кремъл или да купуват руски държавен дълг.

В допълнение Вашингтон ще ограничи износа на стоки и технологии за Русия, които могат да бъдат използвани от държавата в програмите за разработка на химическо и биологично оръжие. Санкциите ще останат в сила най-малко 12 месеца.

Антируските санкции на САЩ по случая „Скрипал” влизат от 19 август за 1 г.

Антируските санкции на САЩ по случая „Скрипал” влизат от 19 август за 1 г.

Мерките ще попречат на Москва да получава заеми, финансова или техническа помощ

Вашингтон и ЕС вярват, че Москва стои зад отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му.

Сергей и Юлия Скрипал бяха отровени с новичок в британския град Солсбъри през март 2018 г. Те оцеляха, но най-малко други трима бяха отровени, включително и британката Даун Стърджис, която почина.

Руски депутат коментира, че издаденият в четвъртък вечерта указ на Тръмп още повече ще затрудни установяването на нормални отношения между двете държави.