Британският външен министър Доминик Рааб заяви във вторник, че никоя друга страна не вижда Великобритания като нещо различно от защитник на международното право, попитан дали приемането на законопроекта за вътрешния пазар е навредило на репутацията на страната, съобщава "Ройтерс".

Британското правителство призна, че законопроектът нарушава международното право, но казва, че е принудено да го представи на парламента, за да защити вътрешния пазар на Обединеното кралство срещу заплахи от Европейския съюз.

"Мисля, че това е предпазна отбранителна реакция", каза Рааб пред парламентарна комисия и добави, че никоя друга страна не вижда Великобритания като "нещо различно от ... надежден защитник на международните норми и закона".

Рааб заяви, че очаква САЩ да последват примера със санкциите срещу Беларус, след като Великобритания и Канада наложиха забрани за пътуване и замразяване на активи на президента Александър Лукашенко и други.

"Американската страна, очаквам да последват примера. Мисля, че има усещането ... че те искаха да видят някакво лидерство от Европа."

Джонсън преструктурира Британия и пази имперското й минало, не си е загубил "моджото"
Обновена

Джонсън преструктурира Британия и пази имперското й минало, не си е загубил "моджото"

Частният сектор е двигател на икономиката, а "зелената индустриална революция ще създаде и милиони работни места"