В Скопие протестиращи изпочупиха прозорците на приемната на президента Георге Иванов, предадоха информационните агенции.

Размириците бяха предизвикани от прекратяването на разследването срещу представители на управляващата партия, уличени в подслушване на опозицията.

Протестите, които започнаха тази вечер около 19 ч., първоначално имаха мирен характер. Напрежението обаче бързо ескалира заради решението на президента да прекрати всички съдебни производства срещу хора от управляващата партия и от опозицията, с цел да помогне за излизане от политическата криза, в която се намира страната.     

Както вчера, така и днес протестното шествие започна от сградата на специалната прокуратура.
След това то се отправи към президентската канцелария, където демонстрантите започнаха да хвърлят срещу фасадата камъни, яйца, бутилки,  пиротехнически средства.    

Около 23:00 ч. демонстрантите проникнаха в президентската канцелария, където безчинстваха, изнесоха са мебели  на улицата и ги запалиха.   

Изпочупени са и прозорците на разположеното в съседство министерство на правосъдието.

Стигна се до улични сблъсъци с полицията. Има ранени протестиращи, полицаи и журналисти.

Телевизионният канал „Телма” съобщи, че демонстрантите настояват за оставката на президента и прекратяване на подготовката за провеждане на парламентарни избори на 5 юни. Те призовават за сформиране на експертно правителство, което да гарантира провеждането на честни избори.

Повечето от прекратените от президента съдебни производства са срещу представители на управляващите  заради послушване на 20 хиляди телефона, сред които и номерата на изявени представители на опозицията.