Американският сенатор републиканец Линдзи Греъм, близък съюзник на бившия президент Доналд Тръмп, заплаши в неделя, че вицепрезидентът Камала Харис ще бъде изправена пред импийчмънт. Това ще се случи, ако републиканците вземат обратно Камарата на представителите (долната камара на конгреса) на междинните избори през 2022 година, предаде Newsweek.

Тръмп не може да се кандидатира отново, вярва Ники Хейли

Тръмп не може да се кандидатира отново, вярва Ники Хейли

Трябва да признаем, че той ни разочарова

Той други републиканци многократно са сравнявали решението на Харис да подкрепи спасяването на демонстранти от движението Black Lives Matter, които бяха арестувани миналата пролет, с действията на Тръмп преди щурма от 6 януари срещу Капитолия в САЩ. След гласуването на Сената за оправдаване на Тръмп в събота, Греъм отново повтори това сравнение. Той се аргументирайки, че Харис е виновна за подстрекаване към насилие, точно както демократите от камарата и 10 републиканци от камарата твърдят за бившия президент, когато гласуваха за импийчмънт миналия месец. Пред Fox News в неделя, Греъм отново се прицели в Харис, като предупреди, че в бъдеще тя може да се изправи срещу импийчмънт. "Ние отворихме "Кутията на Пандора" и ми е мъчно за страната.", каза той. 

Тръмп е опрадван и по втория импийчмънт – 57 сенатори го намират за виновен, 43 за невинен
Обновена

Тръмп е опрадван и по втория импийчмънт – 57 сенатори го намират за виновен, 43 за невинен

За осъдително решение бяха необходими 67 гласа...

Преди процеса за импийчмънт в Сената, Греъм разкритикува процеса като противоконституционен, тъй като Тръмп напусна Белия дом.

Newsweek е потърсил Белия дом за коментар по предупреждението на Греъм относно Харис, но не е получил отговор веднага.