Доналд Тръмп не може да се кандидатира за президент отново и републиканците сгрешиха с решението си да подкрепят кампанията му за обръщане на резултата от президентските избори през 2020 г. Това коментира бившият посланик на ООН Ники Хейли в интервю за "Политико", информира АФП.

Слухове "кандидатираха" Ники Хейли за президент на САЩ през 2024 година

Слухове "кандидатираха" Ники Хейли за президент на САЩ през 2024 година

Не за първи път името ѝ е въвлечено в спекулации

Хейли, която ревностно подкрепяше Тръмп по време на управлението му отбеляза, че е "дълбоко обезпокоена" от това, което се случи на бившия президент след загубата му от Джо Байдън.

"Той няма да се кандидатира за федерален пост отново", каза Хейли, която служи като посланик на САЩ в ООН през 2017-2018 г.

Бившият губернатор на Южна Каролина отхвърли спекулациите, че Тръмп ще се кандидатира за втори мандат през 2024 г.

Хейли: Лъжа е, че САЩ е расистка, демократите ще унищожат страната със социализъм

Хейли: Лъжа е, че САЩ е расистка, демократите ще унищожат страната със социализъм

Тръмп бе обявен за "бодигард на западната цивилизация", който "чупи икономически рекорди"

Тя също критикува Републиканската партия, че оказала подкрепа на кампанията на Тръмп за обръщане на резултата от президентския вот, което доведе до щурма на Капитолия на 6 януари.

"Трябва да признаем, че той ни разочарова. Той пое по път, по който не трябваше да тръгва и ние не трябваше да го следваме, не трябваше да го слушаме. Не можем да позволим да се случи отново", коментира тя.

Хейли потвърди пред медията, че обмисля дали да се кандидатира на президентските избори през 2024 г. Тя разкри, че не е разговаряла с Тръмп от 6 януари.

Бившият посланик на САЩ в ООН смята, че последователите на Тръмп трябва да бъдат превъзпитани.