Съдът във Видин решава дали да екстрадира българката, която е заподозряна за убийството на бившия си съпруг в Гърция, съобщи Нова ТВ.

Трупът на съпруга й - 63-годишният грък Василис Кокинис, беше намерен през 2015 г. във фризер в апартамент, намиращ се в предградието на Атина "Калитеа"

Властите в южната ни съседка дълго издирваха 49-годишната Анелия Александрова, която е от Варна, но тя умело се укриваше и избягваше ареста.

На 15 ноември обаче беше заловена на българо-румънската граница, заедно с 14-годишния си син, при опит да напусне страната.

Според съдебния лекар в Гърция тялото на жертвата е бил повече от една година във фризера. За да бъдат изяснени обстоятелствата около смъртта, тялото трябваше да бъде размразено.

В процеса на разследване стана ясно, че убийството има пряка връзка с парична сума в размер на 230 000 евро, които изчезнали.

По-късно парите се оказали внесени в банкова сметка на непълнолетния син на двойката. Те били трансферирани от бащата на жертвата, който е и дядо на детето, но той междувременно починал.

Двамата родители били сътитуляри на сметката. От полицията смятат, че жената е взела парите и заминала с детето за България. Събраните доказателства сочат в тази посока, но няма неопровержими такива, които да циментират тезата на обвинението.

Гръцките власти обаче разполагат с данни, които доказват, че отношенията между двамата съпрузи са били много лоши. Според брата на жертвата между двамата имало постоянни конфликти, писа през лятото излизащият в южната ни съседка вестник "Български новини".