Президентът на Пакистан Ариф Алви обяви, че Индия създава "истерия" около извършената по-рано този месец атака срещу индийски войници в спорния регион Кашмир, информира АП.

На международна конференция за медиите и конфликтите Алви предупреди, че риториката "може да доведе до война". Той не коментира извършените тази нощ въздушни удари от Индия. Ню Делхи обяви, че е ударил тренировъчен лагер на терористи. При ударите са убити много екстремисти. Пакистан твърди, че няма жертви.

Индия предупреди Пакистан да очаква сериозен отговор на атаката в Кашмир

Индия предупреди Пакистан да очаква сериозен отговор на атаката в Кашмир

Пакистанска ислямистка групировка пое отговорност за смъртта на 44 военни

Пакистанската ислямистка групировка "Джаиш е Мохамад" пое отговорност за атаката на 14 февруари. Но Пакистан отрича да е замесен в атентата.

Алви предупреди, че "ние знаем как да се защитим".

Премиерът на Индия Нарендра Моди обяви, че страната му е в "безопасни ръце".

Той се закани, че няма да позволи страната му да се огъне пред външен натиск.

Междувременно Китай призова Исламабад и Ню Делхи да се въздържат, за да се предотврати по-голяма криза. Пекин също поиска от двете държави да предприемат действия за стабилизиране на ситуацията в региона и подобряване на двустранните отношения.

Индия ликвидира двама от организаторите на атентата в Кашмир

Индия ликвидира двама от организаторите на атентата в Кашмир

Отново обтегнати отношения между Индия и Пакистан

Представител на външното министерство коментира информацията, че Индия е нанесла въздушни удари. Говорителят на ведомството отбеляза, че борбата срещу тероризма е "световен проблем и световно предизвикателство. Изисква сътрудничество между държавите".