Роджър Стоун, бивш политически стратег на президента на САЩ Доналд Тръмп, пледира невинен във федерален съд във Вашингтон, информира The Hill.

Преди няколко дни Стоун беше задържан във Флорида, след като специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва връзки на Русия с предизборната кампания на Тръмп, повдигна обвинения срещу съюзника на Тръмп.

ФБР арестува бивш съветник на Доналд Тръмп по руската афера

ФБР арестува бивш съветник на Доналд Тръмп по руската афера

Роджър Стоун е задържан във Флорида

Срещу Стоун са повдигнати седем обвинения, включително пет обвинения в лъжесвидетелстване, едно обвинение за опит за подкупване на свидетел и едно за възпрепятстване на правосъдието.

Адвокатът на Стоун пледира невинен от негово име в съда малко след 11,00 часа местно време. След това съдия Дебора Робинсън нареди Стоун да се яви пред съда в 13,30 часа в петък. Робинсън предупреди, че ако не се появи на изслушването, може да бъде вкаран в ареста, да бъде глобен или двете.

Съдебното заседание продължи по-малко от 15 минути. Стоун почти не говори.

Пред сградата на съда имаше негови поддръжници, които скандираха"Роджър Стоун". Някои носиха лозунги като "Освободете Стоун, вкарайте в затвора Хилари" и "Ние сме до Стоун".

Обвиненията срещу Роджър Стоун не са свързани с Тръмп, категоричен Белият дом

Обвиненията срещу Роджър Стоун не са свързани с Тръмп, категоричен Белият дом

Това няма нищо общо с президента

66-годишният обеща да се бори срещу повдигнатите обвинения. Но правни експерти заявяват, че може да получи между 1 и 5 г. затвор, ако бъде осъден.

След ареста Стоун беше освободен под гаранция, след като плати 250 000 долара.

Роджър Стоун е шестият съветник на Тръмп, който е обвинен като част от разследването на Мълър.