Ръководителят на управляващата партия "Право и справедливост" Ярослав Качински каза пред репортери, че след края на летните ваканции се готви преструктурирането на полското правителство с цел намаляване на бюрокрацията, предаде Polandin.com.

В интервю за Полско радио ръководителят на управляващата партия заяви, че е сигурно, че промените няма да засегнат министър-председателя Матеуш Моравецки.

Той аргументира необходимостта от промени, като заяви, че в момента правителството е структурирано по такъв начин, че някои решения трябва да се приемат от няколко министерства, което е неефективно.

Партийният лидер посочи, че се е очаквало в началото на 90-те години размерът на държавния апарат да намалее след падането на комунизма, а се е случило обратното.

Лидерът беше попитан и за плановете за регулиране на степента на чуждестранна собственост върху полските медии, тема, която се появи отново след неотдавнашния избор на президент.

Той бе лаконичен, но потвърди, че такъв процес ще бъде започнат много преди следващите парламентарни избори в края на 2023 година.

По-специално той посочи Германия като пример за следване.