Руското външно министерство призова всички страни в спорния регион Нагорни Карабах незабавно да прекратят огъня и да започнат преговори на фона на последното разпалване на напрежението, предаде "Спутник".

"Призоваваме всички страни незабавно да спрат огъня и да започнат преговори, за да стабилизират ситуацията", се казва в изявлението на руското външно министерство.

Москва отбеляза доклади, показващи ескалация на напрежението в спорния регион, и също така призна доказателства, че има жертви в резултат на последното избухване на насилие, заяви министерството.

Армения обвинява Азербайджан в нападение на селища в спорен регион

Армения обвинява Азербайджан в нападение на селища в спорен регион

Армения е свалила два азербайджански хеликоптера и три безпилотни летателни апарата

Министерството на отбраната на Азербайджан съобщи в ранните часове на сутринта, че арменските военни са започнали обстрел на населени места по линията на контакт. Властите в Ереван също обвиниха азербайджанските въоръжени сили в обстрел на цивилни селища. И двете страни твърдят, че са нанасяли удари по военни цели през целия ден.

По-рано президентът на непризнатата отцепила се Република Арцах (Република Нагорни Карабах) Араик Арутюнян обяви военно положение и обяви пълномащабна мобилизация на гражданите.