Руският президент Владимир Путин подписа указ за възобновяване на регулярните полети с Египет. Документът бе публикуван на официалния сайт за правна информация, съобщи РИА Новости.

Указът влезе в сила на 30 декември 2017 г. - в деня на подписването.

Припомняме, Русия прекъсна полетите с Египет през ноември 2015 г. след катастрофа на самолет от авиокомпания "Когалымавиа", в курса Шарм-ел-Шейх - Санкт Петербург.

Руски пътнически самолет с над 220 души се разби в Египет

Руски пътнически самолет с над 220 души се разби в Египет

На борда му имало 224 души - 217 пътници и седемчленен екипаж. Извършвал полет от Шарм ел-Шейх за Санкт Петербург. Повечето пътници са били руски туристи. Сред пътниците е имало 17 деца.

Всички 224 души, които бяха на борда, загинаха. Федералната служба за безопасност квалифицира случая като терористичен акт. Разследването продължава до сега.

Взрив се чува на записа от черните кутии на А321

Взрив се чува на записа от черните кутии на А321

Взривът не може да е от излязъл от строя двигател

Министърът на транспорта на Русия Максим Соколов и министърът на авиацията на Египет Шериф Фатхи на 15 декември подписаха в Москва протокол за сътрудничество в сферата на гарантиране сигурността на гражданската авиация. Това е необходимо условие за откриване на полетите между двете страни.

Фатхи съобщи, че авиосъобщенията между Москва и Кайро ще бъдат открити от 1 февруари, а възобновяването на чартърните полети на страните се обсъжда за месец април.