Здравето на затворения Алексей Навални е стабилно и задоволително, съобщи Федералната затворническа служба на Русия в четвъртък, ден след като съюзниците му се притесниха за състоянието му, съобщава "Ройтерс".

Съюзниците на Навални заявиха в сряда, че са обезпокоени от влошаване на здравословното му състояние, а адвокатите му заявиха, че не им е било позволено да го посещават в затвора.

От затворническата служба заявиха, че затворите в района на Владимир, където се намира Навални, са извършили медицински прегледи на затворници в сряда. Проверките са извършени по искане на затворници и че 44-годишният Навални също е прегледан. 

"Здравето му се счита за стабилно и задоволително, според резултатите от прегледа". Изявлението не удовлетвори съюзниците на Навални.

"Сега наистина се притесняваме", написа Фондацията за борба с корупцията на Навални в "Туитър". "Дори Федералната служба не може да определи състоянието на Навални като добро."

Леонид Волков, близък съюзник на Навални, заяви в сряда, че Навални е започнал да изпитва сериозни болки в гърба миналата седмица, почувствал е изтръпване в крака си и не е бил в състояние да стои на него. Бяха му дадени две хапчета ибупрофен за болката, каза Волков.

Във вторник съюзниците на Навални обявиха плановете си да организират най-големият протест срещу Кремъл в съвременната руска история тази пролет в опит да бъде освободен. Властите заявиха, че подобни протести са незаконни.

Съюзниците на Навални призовават за масов протест в цяла Русия

Съюзниците на Навални призовават за масов протест в цяла Русия

Обещават най-големият протест, който някога се е случвал в Русия