Руската армия подготвя лагер за поставяне под карантина на работници в голяма златна мина в Сибир, обяви военното министерство, цитирано от АФП.

Стотици миньори са с положителна проба за коронавирус.

Коронавирус: Втори ден подред под 9 000 новозаразени в Русия

Коронавирус: Втори ден подред под 9 000 новозаразени в Русия

За 24 часа са починали още 127 души

В съобщението на военните се казва, че са вдигнати съоръжения за изолиране на работниците в мината "Олимпиада" и завод за обработка в Красноярск.

Близо 900 работници са с предварителен положителен тест за коронавирус, каза Павел Грачев, генерален директор на групата Polyus, която експлоатира мината. Той добави, че здравните власти са потвърдили, че 400 от тях са заразени с вируса. В мината работят общо около 6000 души.

От Централния военен окръг обявиха, че военните са вдигнали полеви болници за изолиране и лечение на до 2000 души. Министерството на отбраната разположи мобилна полева болница и 200 военнослужещи, включително 77 лекари и медицински специалисти след заповед на президента Владимир Путин армията да помогне за овладяване на здравната криза.

Русия падна под 9 000 заразени с коронавирус, но рекордно много жертви

Русия падна под 9 000 заразени с коронавирус, но рекордно много жертви

За изминалото денонощие са починали още 135 души

Грачев съобщи, че тази седмица работата в мината продължава в обичайния ритъм. Работниците, които не са поставени под карантина, продължават да изпълняват задълженията си. По думите му борбата с инфекцията е много добре координирана.

В Русия са регистрирани повече от 317 000 заразени с коронавирус, включително 2821 в Красноярск, а 3099 души са починали.