Руската полиция задържа около 200 участници в пасторска конференция на протестантските църкви "Ново поколение", съобщи "Свободна Европа". Събитието се провеждаше в градчето Раменское в Подмосковието

Посочва се, че полицаите са накарали всички задържани да легнат по лице на студения под и са ги държали в това положение около 40 минути. Съобщава се, че на един от участниците във форума е бил нанесен побой.

Уточнява се, че в конференцията са участвали както регистрирани, така и нерегистрирани религиозни организации. Има вероятност властите да са окачествили някои от тях като "нежелателни".

През август тази година главната прокуратура на Русия обяви 4 чуждестранни религиозни организации за "нежелателни" на територията на страната. Сред тях са Международното християнско движение "Ново поколение" (Латвия), Евангелската християнска църква "Ново поколение" (Латвия), Духовното управление на евангелските християни от Украинската християнска църква "Ново поколение", духовното учебно заведение Международен библейски колеж "Ново поколение" със седалище в Украйна).

Независим руски новинарски сайт спира заради обявяването му за "чуждестранен агент"

Независим руски новинарски сайт спира заради обявяването му за "чуждестранен агент"

Пространството за независима журналистика и инакомислещите гласове в Русия се свива драстично