Руският опозиционер Владимир Кара-Мурза страда от "остра интоксикация с неустановено вещество", съобщи съпругата му Евгения.

Информацията е публикувана на сайта на движението "Отворена Русия", чийто координатор е Кара-Мурза, известен и като близък съратник на убития Борис Немцов и опонент на руския президент Владимир Путин.

Припомняме, на 2 февруари беше съобщено, че той е отровен за втори път, след като през май 2015 г. едва не изгуби живота си при подобен случай.

През миналата седмица Кара-Мераз беше приет в московска болница в критично състояние, с полиорганна недостатъчност. Той беше поставен в медикаментозна кома.

По думите на съпругата му, състоянието му остава много тежко, но към момента е стабилно.

Неговият баща - Кара-Мурза-старши, съобщи пред агенция "Новости", че се възстановява бъбречната функция, което е добър знак.

По случая се води разследване.

Отровиха за втори път съратник на Немцов

Отровиха за втори път съратник на Немцов

Владимир Кара-Мурза е в критично състояние...

По-рано адвокатът на Кара-Мурза-младши Вадим Прохоров заяви пред Дойче веле, че сегашните симптоми са като тези през 2015 г. Тогава той беше в кома в продължение на месец, а в организма му бяха установени високи концентрации на тежки метали.

След като излезе от болницата той подаде иск да се образува дело за опит за отравяне, но от страна на властите не последва реакция.