Организаторите на митинга на руската опозиция, който ще се проведе в Москва на 24 декември, събраха по интернет над 3 млн. рубли за техническото обезпечаване на протестната акция, съобщи Би Би Си.

До момента над 38 хиляди души са потвърдили своето участие в митинга.

Средствата ще бъдат изразходвани за построяване на сцена, озвучаване, осветление, видеостени, химически тоалетни, както и за пряко предаване по интернет чрез висококачествена безжична връзка. Намеренията на организаторите са протестът да бъде излъчен в цяла Русия.

Протестите срещу фалшификациите на парламентарните избори в страната събраха хиляди недоволни граждани по уличите и площадите на руските градове.

На 10 декември в Москва се проведе най-масовият до момента митинг, в който според различни източници се включиха между 40 и 60 хиляди граждани.

Протестиращите призоваха председателя на ЦИК Владимир Чуров да подаде оставка и поискаха насрочване на нови парламентарни избори, регистриране на опозиционните партии, либерализация на политическата система в Русия и освобождаване на задържаните по време на протестните акции.