В германския град Вупертал започва дело за групово изнасилване на 13-годишно момиче.

Обвиняеми по делото са 8 непълнолетни българи на възраст между 14 и 17 години, съобщи германският вестник "Билд".

Делото се гледа при закрити врата и засилени мерки за сигурност.

Според обвинението българите изнасилили малолетното момиче в гориста местност на югозападния град Фелберт. Момчетата пресрещнали момичето, когато то се прибирало от плувен басейн. Тогава обвиняемите я завлекли в гората и я изнасилили. Действията им били спрени от минаваща през гората жена.

Всичките момчета са от български произход, но в съдебната зала на регионалния съд в Вупертал днес ще се явят само 6 от тях.

След извършването на престъплението две от момчетата избягали и се върнали в България със семействата си. Те обаче са арестувани и ще бъдат съдени отделно.

От държавното обвинение в Германия са категорични, че има солидни доказателства за вината на момчетата, включително и видеозапис, направен от един от българите.

Вината им се доказвала и от ДНК-проби, взети от 13-годишното момиче, както и от показанията на жената, която ги прекъснала.

Момчетата обаче не са направили самопризнания. Поради това адвокатът на момичето е заявил, че тя е на път да направи изявление пред съда, въпреки тежкото си психологическо състояние.