Съседи на прочутия топ готвач Гордън Рамзи го гонят от страх да не ги зарази с коронавирус. Световноизвестният готвач се премести във вилата си в Корнуол със семейството си, където са се изолирали заради пандемията от Covid-19, информира Daily mail.

Съседите му обаче не го искат, защото се страхуват, че може да внесе в спокойния Корнуол заразата от Лондон. Местните искат от властите да затегнат контрола върху собствениците на вили, които свободно преминават от едно населено място в друго, за да наглеждат имотите си и така, според тях, може да разнесат заразата.

Съседите на Рамзи в Корнуол настояват той да се върне в Лондон със семейството си. В противен случай заплашват, че ще оповестят адреса му, за да стане достояние на широката общественост.

Хората недоволстват, защото топ готвачът не се е съобразил със съвета на властите, хората да се изолират в основните си жилища. Все пак Рамзи има съседи, които много му се радват и го защитават. Семейството е във вилата си от 20 март и стриктно спазва всички препоръки на здравните власти. Децата на готвача си играят само в двора.

За това време Гордън Рамзи е споделял няколко видеа с участието на петте си деца, показвайки на феновете си как прекарват изолацията. "Щом се събудя сутрин, отивам до някой местен магазин да купя продукти и се захващам с приготвянето на ястията", споделя Рамзи.

Във видеоразказите си готвачът посочва, че намира време да потича сред природата, след което се прибира в семейната вила и отново се заема с готвенето. Именно в Корнуол семейството отбеляза първия рожден ден на сина им Оскар.

Великобритания очаква висока смъртност "седмица или две"

Великобритания очаква висока смъртност "седмица или две"

Малко вероятно е вирусът да се изкорени, много вероятно ще остане в популации по света