САЩ имат намерение да сменят властта във Венецуела с помощта на Колумбия, а също така да признаят Каракас за спонсор на международен тероризъм.

Това заяви вицеадмирал Игор Костюков, ръководител на Главната дирекция на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската Федерация, цитиран от руски медии.

"Операцията затъмнение": Русия обвинява САЩ за енергийната криза във Венецуела

"Операцията затъмнение": Русия обвинява САЩ за енергийната криза във Венецуела

Използват "широк спектър от техники", за да свалят Мадуро

Подривната дейност на САЩ срещу Боливарската република продължава. Разработват се различни варианти за смяна на "чависткото" правителство - от създаване на условия за увеличаване на протестните настроения с последващото им трансформиране в "социален взрив" до реализирането на силови сценарии по отношение на Каракас, обяви шефът на руското военно разузнаване по време на Московската конференция по сигурността.

По думите му Вашингтон, "опасявайки се от задействане на националните въоръжени сили", желае да организира инвазия с "ръцете на съюзници", конкретно Колумбия.

САЩ призоваха държавите да не пускат руски самолети към Венецуела

САЩ призоваха държавите да не пускат руски самолети към Венецуела

САЩ призова държавите да "последват примера на Малта"

По-рано началникът на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин предупреди, че Русия вижда признаци на подготовка от страна на САЩ за провеждане на военни операции срещу Венецуела.