САЩ призоваха държавите да не пускат във въздушното си пространство руски самолети, които летят към Венецуела, информира "Москва таймс".

Говорителят на Държавния департамент на САЩ призова държавите да "последват примера на Малта" и да затворят въздушното си пространство за руски военни самолети към Венецуела.

Патова ситуация за САЩ във Венецуела

Патова ситуация за САЩ във Венецуела

САЩ много искат да сложат край на тази криза, но не могат да проведат преговори с Мадуро

Вчера говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова съобщи, че Малта е отказала руска молба да използва въздушното пространство за прелитане на военен самолет от Сирия за Венецуела на 4 април. Захарова добави, че Малта не е съобщила причината за решението си.

"Ние приветстваме правителството на Малта за отказа да се позволи руски самолети да използват въздушното й пространство за доставки за бившия брутален режим във Венецуела. Ние призоваваме всички държави да последват примера на Малта и да спрат подкрепата на Кремъл за диктатора Мадуро", написа в "Туитър" говорителят на Държавния департамент Морган Ортагус.

Мадуро призова народа да защити Венецуела

Мадуро призова народа да защити Венецуела

Той настоя националната милиция да се присъедини към въоръжените сили

Русия, която достави изтребители, танкове и противовъздушна система на Венецуела, отхвърля критиката на САЩ за военното си сътрудничество с Каракас. Москва уверява, че не се намесва във вътрешните работи на латиноамериканската държава и не представлява заплаха за регионалната стабилност.