От 2014 г. САЩ са предоставили на Украйна повече от 1,3 милиарда долара за укрепване на отбранителните способности, пише вестник "Известия", като се позовава на говорител на Пентагона, предаде ТАСС.

От 2014 г. Съединените щати са отделили повече от 1,3 милиарда долара в областта на сигурността за укрепване на отбранителните способности на украинските сили и повишаване на оперативната съвместимост с НАТО, поясни говорителят.

Порошенко призова украинците да гласуват на изборите в неделя срещу Русия

Порошенко призова украинците да гласуват на изборите в неделя срещу Русия

Украйна е заложена на карта - бъдещето на нашата държава, бъдещето на народа ни

По думите му Вашингтон поддържа евроатлантическия стремеж на Украйна.

Нашата политика по въпроса за бъдещото разширяване на НАТО се заключава в това, че вратите са отворени. Ние приветстваме стремежа на Украйна към членство в НАТО и решително поддържаме правото на тази страна свободно да избере бъдещето си и политическия курс без външна намеса, обяви говорителят.

Според прессекретаря на Пентагона решението за кримския териториален въпрос остава "важно обстоятелство" за присъединяването на Украйна към Алианса.

Президентът на Украйна Петро Порошенко вярва, че през 2023 г. Украйна може да започне преговори за присъединяване към ЕС и да получи план за действие за членство в НАТО.

В неделя Украйна провежда избори за президент.