Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля нови санкции срещу Русия, докато в същото време Сирия твърди, че предварително е била уведомена от Москва за атаката на Запада, съобщава "Ройтерс".

Белият дом обяви, че обмисля допълнителни санкции срещу Русия след атака с химически оръжия в Сирия, но все още не е взето окончателно решение.

Според "Индипендънт" коментарът на говорителя на Белия дом Сара Сандърс е в противоречие с изказването на посланика на САЩ в ООН Ники Хейли, която вчера обяви, че САЩ ще наложат санкции на Русия в понеделник.

ЕС няма да последва САЩ в нови санкции срещу Русия?

ЕС няма да последва САЩ в нови санкции срещу Русия?

Ударите не са опит за промяна на хода на войната в Сирия и промяна на режима

"Обсъждаме допълнителни санкции срещу Русия и решение ще бъде взето в близко бъдеще", поясни говорителят.

Днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва разглежда санкциите на САЩ като форма на нелоялна конкуренция и всеки отговор ще бъде в съответствие с руските интереси.

Междувременно високопоставен представител от регионален съюз, подкрепящ Дамаск, заяви, че сирийското правителство и съюзниците са евакуирали базите благодарение на предупреждение от Русия.

САЩ обявяват нови санкции срещу Москва

САЩ обявяват нови санкции срещу Москва

Заради подкрепата за режима на Асад…

Припомняме, в събота сутринта САЩ, Великобритания и Франция нанесоха удари по обекти на сирийската армия.

"Поехме удара. Предварително бяхме предупредени за удара от руснаците...и всички военни бази бяха евакуирани няколко дни по-рано. Оценяваме материалните щети", уточни източникът.