САЩ "не са ви изоставили". Така се обърна към палестинците Джаред Къшнър, зет и съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп, при откриването на двудневната конференция "Мир за просперитет" в Манама, Бахрейн, пише "Таймс ъв Израел".

Къшнър представя плана на администрацията за мир между Израел и Палестина, наричан "споразумението на века". Но днес съветникът на Тръмп го нарече "възможността на века".

Икономическият план на Къшнър за палестинците бойкотиран и осмиван

Икономическият план на Къшнър за палестинците бойкотиран и осмиван

Планът, който пренебрегва ключови политически въпроси, е осмиван и определян като "фантазия, която е напълно в разрез с реалността"

Според него постигането на споразумение за икономическия път напред е необходимо предварително условие за разрешаване на неразрешените политически проблеми.

Докато двудневната среща няма да разгледа политически решения в Близкия изток, Къшнър призна, че в по-късен етап трябва да бъдат взети.

Палестина отхвърля предложения за 50 млрд. долара на Къшнър

Палестина отхвърля предложения за 50 млрд. долара на Къшнър

Израел приветства мирния план

"За да е ясно, икономическият растеж и просперитетът на палестинския народ не са възможни без трайно и справедливо политическо решение на конфликта - решение, което гарантира безопасността на Израел и зачита достойнството на палестинския народ", каза той, цитиран от АФП.