Властите на САЩ правят всичко възможно да привлекат Русия към наказателна отговорност за опити за намеса в американските избори, но те вече не знаят срещу кого да наложат нови санкции. Това коментира пред Axios, изпълняващият длъжността ръководител на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ Чад Улф.

Улф е попитан дали е съгласен с твърденията на директора на американския Национален център за контраразузнаване и сигурност Уилям Еванина, че Русия се опитва да очерни демократичния кандидат Джо Байдън преди президентските избори в САЩ.

"Със сигурност. Това, което видях от данните на разузнаването, е, че те, без съмнение, се опитаха да се намесят в нашите избори през 2016 г. и продължават да го правят през последните четири години", отговори Улф.

Според него администрацията на САЩ "многократно е посочвала пред Русия" недопустимостта на намесата й в американските избори". Той припомня, че през последните години Вашингтон продължава да налага санкции "срещу лица от Руската федерация",

"Мисля, че всъщност изчерпахме запасите си от лица, срещу които могат да бъдат наложени санкции. Тази администрация прави всичко възможно, за да привлече Русия към наказателна отговорност", добави той.

Най-големите заплахи за САЩ са от Китай, Русия, Северна Корея и други, а имиграцията и сигурността на границите са приоритет за настоящата администрация.

САЩ дава награда от $10 млн. за информация за лица, намесващи се в американските избори

САЩ дава награда от $10 млн. за информация за лица, намесващи се в американските избори

САЩ считат Русия за водещата заплаха по отношение на дезинформацията и пропагандата