САЩ сериозно обмислят използване на военна сила срещу Венецуела, след като дипломатическите мерки се оказват неефективни. Това заяви високопоставен представител на американската администрация, цитиран от ТАСС.

Източникът поясни, че "дипломатическите инструменти" на САЩ продължават да се изчерпват заради последните действия на президента Николас Мадуро.

Москва: Не създаваме „втора Сирия” във Венецуела, САЩ имат бази навсякъде

Москва: Не създаваме „втора Сирия” във Венецуела, САЩ имат бази навсякъде

От 2001 г. има споразумение с Уго Чавес

"Тези инструменти избледняват, което ни оставя с увеличаване на икономическите инструменти и увеличаване на икономическия натиск...и също военен вариант, който, както каза президентът Тръмп, е на масата", продължи представителят.

Той добави, че военният вариант е резултатът, който "никой не би искал да види", но е една от опциите, които сериозно се обсъждат.

По-рано американският лидер Тръмп обяви, че страната е близо до изчерпване на икономическите и политическите варианти за Венецуела, сега обсъждат военния сценарий.

Марадона скочи срещу намесата на САЩ във Венецуела: "Кои са тези янки?"

Марадона скочи срещу намесата на САЩ във Венецуела: "Кои са тези янки?"

"Само защото имат най-големите бомби в света, те смятат, че са толкова по-напреднали от нас. Не, не са"

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви, че САЩ ще наложат допълнителни санкции на Венецуела, които ще засегнат държавния производител на петрол PDVSA и Куба.

Председателят на венецуелския парламент и самопровъзгласил се за държавен глава Хуан Гуайдо предупреди Мадуро да не се опитва да го отстрани от власт, защото това ще е краят на управлението му.

САЩ не се страхува да използва доктрината "Монро" за Венецуела

САЩ не се страхува да използва доктрината "Монро" за Венецуела

Тръмп иска да санкционира и чужди компании, които правят бизнес със страната

Преди дни Учредителното събрание на Венецуела отне парламентарния имунитет на опозиционния лидер Хуан Гуайдо и позволи на Върховния съд да заведе дело срещу него по обвинение, че се е самопровъзгласил за президент на страната, "узурпирайки" функциите на законния държавен глава Николас Мадуро.

Гуайдо се обяви за президент на 23 януари.