Русия не създава "втора Сирия" във Венецуела. Това увери руският външен министър Сергей Лавров, който отхвърли обвинения, че Москва се опитва да създаде "втора Сирия" в латиноамериканската държава, съобщават руски медии.

По-рано днес британският външен министър Джереми Хънт коментира решението на Москва да изпрати руски военни специалисти във Венецуела през март. САЩ и други държави разкритикуваха руския ход. От своя страна Москва се защити, че решението е напълно законно.

Върховният съд на Венецуела се опитва да отнеме имунитета на Гуайдо

Върховният съд на Венецуела се опитва да отнеме имунитета на Гуайдо

Гуайдо призова гражданите на нов протест...

"От 2001 г. има споразумение с Уго Чавес, което е ратифицирано от националния парламент. Ние прехвърлихме военно оборудване във Венецуела в съответствие с това споразумение. Това изисква поддръжка. Времето да се извърши тази поддръжка дойде. Това е", обясни Лавров.

Руският топ дипломат отхвърли като недопустим коментар на съветника по национална сигурност на Белия дом Джон Болтън, който осъди военното разгръщане във Венецуела от държави, "чужди на Западното полукълбо".

Лавров припомни, че САЩ имат военни бази из целия свят, не само в Западното полукълбо.

Марадона скочи срещу намесата на САЩ във Венецуела: "Кои са тези янки?"

Марадона скочи срещу намесата на САЩ във Венецуела: "Кои са тези янки?"

"Само защото имат най-големите бомби в света, те смятат, че са толкова по-напреднали от нас. Не, не са"

"Какво правят САЩ? Вижте на картата, която показва военните бази на САЩ по света. Светът е покрит с "червени точки" - всяка от тях представлява огромен риск", обяви Лавров.